Happy Anniversary - 2nd






Happy Anniversary yang ke 2 tahun sweetheart. 

241212 - 241214

Semoga hubungan yang kita bina ini kekal bahagia selamanya hingga ke jannah. 

Terima kasih atas segalanya my lovely hubby. 

Alhamdulillah syukur...

"hadiah yang amat bermakna" untuk kita tahun ini. jeng jenggg


"A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person." – Mignon McLaughlin

Collaborate with ZALORA


Assalamualaikum....

Alhamdulillah diberi peluang untuk bekerjasama dengan ZALORA. Ramai jugak blogger lain dapat collaborate dengan Zalora kan. Tahniah uolss.


Hmm tengok la dapat email dari September lagi. Tapi.......November baru perasan email nie. my bad! Nasib baik mereka sangat baik hati. Thank you sis.

Entri ni la hasil daripada kerjasama dengan Zalora tu >>> How to Wash Reebok Shoes.

Ganjarannya dapat lah voucher shopping dekat Zalora tapi still confius tak tau nak beli dress yang mana satu lagi. hihi.

Thank you ZALORA =)

How to Wash Reebok Shoes


Assalamualaikum & Hi...


Ingat lagi, dulu kecik-kecik mak abah selalu bawa kitorang adik beradik pergi jogging. Kalau tak tasik jitra mesti pergi taman rimba. Satu dua round jadi la. Rindunya zaman tu. Dah habis jogging terus lepak kedai untuk breakfast. Roti canai telur satu. Pehh nikmat. Tambah balik kalori setelah terbakar dek kerana jogging itu. Miahaha.

Tapi…..Korang tahu tak cara yang betul untuk membasuh atau membersihkan Reebok running shoes korang? Kalau dulu aku main sental je dengan berus tapi tetap tak berapa nak bersih jugak. Still ada kesan degil.

Haa jangan tak tahu, proses membasuh sepasang kasut sukan bukanlah seperti korang membasuh kasut biasa atau pakaian lain. Ia haruslah dilakukan dengan proses yang betul untuk mengelakkan sebarang kerosakkan terhadap kasut korang tu. Jom aku nak share sikit dengan korang cara yang betul untuk membasuh kasut sukan.


Berikut merupakan 2 cara untuk membasuh sport shoes.

A

1) Langkah pertama adalah dengan mencabut ikatan tali kasut sepenuhnya. 


2) Kemudian, gunakan berus gigi yang sudah lama untuk memberus bahagian kasut yang kotor. Berus gigi digunakan kerana struktur yang lebih lembut dan tidak mencalarkan permukaan kasut. 


3) Kemudian, basahkan sehelai tuala bersama sabun dan lap permukaan kasut sukan korang. Seterusnya korang boleh menyidai kasut sukan tersebut sehingga kering. 

B


1) Cara kedua dimulakan dengan menanggalkan tali kasut dan kemudian, masukkan kasut korang ke dalam sarung batal yang  tidak gunakan lagi. 


2) Dan langkah terakhir adalah masukkan kasut yang dibalut bersama sarung bantal tadi ke dalam mesin basuh. Kemudian, boleh sidaikan kasut tersebut sehingga kering. Mudah bukan?

Cara kedua ni rare sikit, aku tak pernah try lagi…Tapi kalau korang berani boleh cuba cara nie. Senang masuk mesin ajerr. Ekeke.

Selamat membasuh =)


SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI



Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Rambut lurus


Assalamualaikum....

Hi. Dari dulu sampai sekarang memang idaman sangat nak rambut lurus menawan. Satu cara yang nampak kesan harus lah rebonding kan. Tapi kalau tak dijaga dengan betul memang boleh merosakkan rambut. nanges woo.

Tak jumpa lagi shampoo yang boleh meluruskan rambut dan best. ke aku yang tak tau? ekeke

So baru-baru nie dapat tau shampoo Sunsilk yang berupaya meluruskan rambut. Dah la botol warna purple memang teruja sangat nak try. Terus ajak husband beli. 


Harus ada dua jenis nie untuk kesan lebih baik. Shampoo & conditioner.



Shampoo nie memang best dan wangi sangat. Lembut je rambut lepas pakai. 



Lepas pakai shampoo, pakai pulak conditioner nie. pehhh memang lagi melembutkan rambut and wangi sangat sangat. Tapi yang ni aku pakai bila rajin and ingat je. ehehe. Sepanjang pakai nie nampak juga beza sikit. Kita tunggu lama sikit and mesti wallahhh....


Menang URL Blog bertuah Mialiana



Assalamualaikum...

Alhamdulillah tersenarai sebagai pemenang bertuah URL blog #9 kak Mia. Selalu jugak drop url blog bila kak mia buat segmen nie. Tak sangka bulan ni bertuah boleh menang. Dapat masuk bloglist kak mia. yayyy...


Thank you so much kak mia. =)

Meriah bulan Oktober !


Assalamualaikum....

Sebelum ni selalu mengadu tetiba cpuv nuffnang macam ada problem. Siap berpuluh tiket hantar dekat nuffnang. Sedih sangat masa tu. Tapi takpa kita sabar. Selepas ubah sedikit setting dekat nuffnang, update bio profile, survey semua kasi cun, Alhamdulillah nuffnang dah back to normal.

Bulan ni paling best sebab meriah cpuv yang on going. I is happy. Ada yang double, ada yang triple. Ramai jugak yang jadi macam ni kan. Tahniah uolss...


Sebanyak 13 cpuv yang on going. Thank you nuffnang & advertiser.

Giveaway Pertama SitiSab



Assalamualaikum...

Lama rasanya aku tak join giveaway. Hari nie tertarik nak join giveaway dari SitiSab. Tema blog pun sama dengan warna kesukaan aku, purple. ehehe.

Nak join juga boleh klik banner di bawah ni ya !


Dengan ini aku tag 3 orang rakan untuk join giveaway ni :

@Amiiza
@Adinda Aizura Mazlan
@Asha Lya


Resepi Spaghetti Bolognese Cheese


Assalamualaikum....

Memang favourite sangat spaghetti nie. Kalau nak makan western mesti akan order spaghetti ataupun chicken chop. Mesti punya. Tapi kalau kat kedai lagi suka order spaghetti oglio sangat memenuhi citarasa tekak. Tapi kalau kat rumah suka masak spaghetti bolognese. Favourite husband jugak tu.



Letak cheese setengah je sebab aku bukan lah penggemar cheese. Kalau cheesecake depan mata pun memang sikit sangat la aku makan. tehehe. ruginya kan !

Selalu masak spaghetti bolognese guna resepi nie. memang sedap & senang je nak masak. Ikut citarasa tekak masing-masing yea. For me dah sedap dah. ehehe

Resepi Spaghetti Bolognese Cheese

Bahan-bahan

- Daging kisar
- 1/2 botol sos Kimbal Spaghetti Mushroom
- Sos tomato
- Cheese
- Sosej or bahan lain yang ingin ditambah. Aku suka letak sosej. haha

Kisar semua bahan di bawah :

- 1 bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- 2 biji cili padi
- 8-10 bji cili kering yang telah direbus

Cara-cara

1) Tumiskan bahan yang telah dikisar.

2) Masukkan daging kisar. Biarkan sehingga daging berubah warna. Tambah sedikit air

3) Masukkan sosej atau bahan lain

4) Masukkan pula 1/2 botol sos Kimbal Spaghetti Mushroom dan tambah sedikit air.

5) Masukkan 3 sudu sos tomato. Kalau suka masam tambah lagi sos tomato.

6) Tambah sedikit garam.

7) Siap....Sedia dihidang. 

Then boleh tambah cheese di atas kuah tadi. Kalau nak tambah cheese waktu memasak pun boleh. Boleh cuba sebab aku tak cuba lagi macam tu. hehe.

Shopping at NILE.COM


Assalamualaikum...

Semalam dah selamat sampai parcel dari Nile.com.my nie. Good job poslaju, pantas kali nie. ehehe. Hasil tangkapan sempena Mycyber sale yang berlangsung selama 3 hari. Semalam last day. Hari pertama pun banyak item dah habis stok. Laju...


Best shopping kat Nile sebab barang2 semuanya murah. Habis la rambang mata aku tengok semua barang. Sabo sabo.


Baju ittew dah sampai. yayy. Tambah lagi koleksi dress. 

Warna cantik. Material pun best. Puas hati =)

Alter jubah / dress


Assalamualaikum...

Bila dah ada mesin jahit sendiri ni, nak menjahit apa pun senang. Tak payah susah2 hantar kedai lagi untuk alter baju sendiri. See, dah boleh jimat kat situ.

Setakat ni dekat 3 / 4 helai dress jugak yang berjaya alter sendiri. Tapi kalau ada mesin jahit tepi kemas sikit jahitan tu. Harap nanti dapat beli pulak mesin jahit tepi. Pasang azam. ehehe.

Tak susah pun nak alter baju sendiri. Rasanya semua dah tahu kot macam mana kan. Senang je. Yang penting ukuran tu mesti betul. Labuh sikit tak pe jangan singkat. ekeke.


Ni jubah yang aku alter. Saja bosan-bosan buat sendiri lah. Dah siap jahit semua baru teringat nak tangkap gambar. tskk. Jahitan guna mesin mini ni ok jugak kemasnya. cuma kadang-kadang bila panas or lama sangat dia akan meragam. Sabor jela. haha

Teringin nak masuk kelas jahitan. Kat mana ada yea....

CPUV penghujung September !



Assalamualaikum...

Alhamdulillah penghujung bulan September dapat lagi 2 cpuv baru.

SENHENG Online Store & Sime Darby LPGA 2014


terima kasih untuk ini nuffnang dan pihak pengiklan.

=)


Nasib baik sempat !


Hi..

Semalam dah start 3 Days MyCyber SALE dekat NILE.COM. Esok dah last sale kaw2 nie. Dapat tau je ada sale terus buka website Nile. On that time ok lagi. Lama sikit around 10 pagi terus jammed website dia. fuhh  !!


And what? banyak barang sold out. Tapi....

Luckily dapat jugak grab dress yang aku nak sangat nie. yeayyy !


Dan ini juga merupakan first time aku shopping kat Nile. 

Banyak lagi barang yang ada, boleh dapat handbag dengan harga RM9.90 tapi tak sure yang mana still available. 
Klik je banner bawah nie okay...


Happy shopping guys !

Kotak Kedua Medina



Assalamualaikum...

Rabu hari tu dah masuk kotak kedua minum minuman kesihatan Medina. Kotak pertama telah berjaya aku habiskan dalam masa sebulan. Alhamdulillah. Pada yang belum tahu apa itu Medina boleh baca SINI untuk maklumat lanjut tentang Medina.

Pada permulaan, aku start minum sebelum tidur. Sekarang aku start pulak minum sebelum breakfast. Pehhh lagi segar & fresh sangat rasa dia tau. Jangan tak tau kat restoran pun dengar cita ada orang order juice medina ni tau. Enak macam juice epal. slurppp !

bagi chance la nak selfie dengan medina. tehehe.


Rutin aku setiap pagi sebelum breakfast mesti lah minum air Medina dulu. Sekali cuba mesti jatuh hati i cakap u. muehehe.


Sepanjang minum Medina nie, banyak juga perubahan yang berlaku. Badan pun rasa bertenaga je. 

Medina merupakan minuman kesihatan yang berelemenkan sunnah. Sambil minum sambil amalkan sunnah Nabi Muhammad SAW.


Nak menang 1 kotak Medina FREE tak????

Join la contest dorang kat Instagram. Hanya perlu tag 3 bff korang dekat gambar contest medina.  Ramai2 join tau ! Mungkin ini rezeki korang. Good luck !

Instagram : @medinaessential


Jubah Sequin MURAH !!!



Assalamualaikum...

UPDATED : All SOLD OUT !

PROMOSI AIDILADHA !!!!

JUBAH SEQUIN RM75 FREE POSTAGE !!!!


-Free saiz s-l
-Material chiffon full lining + sequin

Ukuran :
Bahu= 15'
Dada=38'
Pinggang=40'
Pinggul=48'
L.tangan= 24'
L.baju=55'

--------------------------------------------------------------------------------------------------


How to order???



Senarai link blog di Kelab Blogger - Jom blogwalking


Assalamualaikum...

Wahhh meriah tengok memasing post nak blogwalking dekat group Kelab Blogger Ben Ashaari. Korang yang belum join group blogger sila lah join. Share entri2 blog kat sana okeyh.

Thank you semua

Aku pun tak terkecuali jugak lah antara yang nak blogwalking tu. Tapi aku terus buat entri khas nie untuk korang semua senang nak blogwalking kat sini. Nah ini senarai link blog yang tinggalkan jejak di ruangan komen seramai 94 orang...


  1. www.myputeri21.blogspot.com
  2. http://meowmeow-hitam.blogspot.com
  3. http://balqishasnan.blogspot.com
  4. http://permatabiru0310.blogspot.com
  5. http://geeazielove4eva.blogspot.com/
  6. http://azmieismail.blogspot.com/
  7. http://princesshealthybeautyshoppe.blogspot.com/
  8. http://mohdzul97.blogspot.com/
  9.  http://anilwanina.blogspot.com
  10. http://nukilansangpena.blogspot.com/
  11. www.kindhearty.blogspot.com
  12. http://sihatlagikaya.blogspot.com/
  13. http://shamieraosment.blogspot.com
  14. Www.notashalimar.blogspot.com
  15. www.zazazehra.com
  16. http://nadiaradzif.blogspot.com/
  17. http://www.dramadunia.my
  18. http://notasangsemut.blogspot.com
  19. http://dqaseh2u.blogspot.com
  20. http://ismahasmi.blogspot.com/
  21. http://chocowrappergift.blogspot.com/
  22. http://lissadblog.blogspot.com
  23. http://alphaleonis2020.blogspot.com/
  24. http://hannahmadi.blogspot.com
  25. http://assiddeeeqah.blogspot.com/
  26. Www.irrayyan.com
  27. http://fayreenmizan.blogspot.com/
  28. http://alyanimatshah.blogspot.com
  29. http://haisa-mydairy.blogspot.com/
  30. http://afdsmkad.blogspot.com
  31. http://www.mymombest.us
  32. http://nurinafarhana.blogspot.com
  33. www.ianfaizal.com
  34. www.mommylizz.com
  35. http://nazatupperware.blogspot.com/
  36. http://fluffypocoyogirl.blogspot.com
  37. http://www.eshamzhalim.com
  38. http://5-little-angels.blogspot.com
  39. http://lugieamir.blogspot.com
  40. http://mama3farhanah.blogspot.com/
  41. http://fiffy-athieyra.blogspot.com/
  42. http://aisyaieyka.blogspot.com
  43. http://sizukaharriscollections.blogspot.com/
  44. http://farhanlavinch.blogspot.com
  45. http://www.linazlina.com
  46. http://najmi-faiq.blogspot.com/
  47. http://anakperak.com
  48. http://sweetmom83.blogspot.com
  49. http://kembaramenujucinta.blogspot.com/
  50. http://ainnadhirah-aien.blogspot.com/
  51. http://www.hairanblog.com/
  52. http://mizmalyn.blogspot.com/
  53. http://ciklapunyabelog.blogspot.com
  54. http://cikmatahariku.blogspot.com
  55. www.beautifulofiman.blogspot.com
  56. http://budakbandunglaici.blogspot.com/
  57. http://rosmizaali.blogspot.com
  58. http://mardiahdiana.blogspot.com
  59. http://mediaawani.blogspot.com
  60. http://andyhowtt.com
  61. http://www.msprple.blogspot.com
  62. www.e-sunglass.blogspot.com
  63. http://www.sweetmuslimah.com
  64. http://leestrawberry.blogspot.com/
  65. http://fahirafuadi.blogspot.com/
  66. www.mamaniza.com
  67. http://norminieza.blogspot.com/
  68. http://shahfiqsharuddin@blogspot.com
  69. http://cikgufaizcute.blogspot.com/
  70. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/
  71. http://syiralokman.blogspot.com
  72. http://tellingstory11.blogspot.com
  73. http://efkayvitashoppe.blogspot.com/
  74. http://sheayang.blogspot.com
  75. http://bungakayangan.blogspot.com/
  76. http://akupenjualinsurans.blogspot.com/
  77. http://belogzeera.blogspot.com/
  78. http://nurimanqhaisara.blogspot.com
  79. http://hanyakudanduniaku.blogspot.com/
  80. http://kentakikaulaki.blogspot.com
  81. www.redscarz.blogspot.com
  82. http://rabiasensei.blogspot.com/
  83. www.differentalwaysbeautiful.blogspot.com
  84. http://missgreen10.blogspot.com/
  85. http://chien-puterirahsia.blogspot.com/
  86. http://al-lavendari.blogspot.com/
  87. http://timmbill91.blogspot.com/
  88. http://zahidHnur.blogspot.com
  89. http://macammacamcite.blogspot.com/
  90. http://lilylicha.blogspot.com
  91. http://bungakayangan.blogspot.com/
  92. http://ceritamayapersada.blogspot.com
  93. http://fiedan.blogspot.com/
  94. http://cheritakudankamu.blogspot.com

Phew tak sangka ramai macam nie. Akan ku cuba terjah blog semua satu persatu. Korang pon jangan lupa blogwalking depa nahh..

Selamat blogwalking. Thank you semua =)

Blog nafas baru


Assalamualaikum...

Bosan dengan layout lama blog, tetiba nampak serabut banyak corak. Dah lama aku simpan ja niat hati nak tukar layout. La ni minat warna lembut2 pulak. warna2 pastel. tak berapa nak pastel sangat. wuhuu..

Dah dapat layout yang berkenan, header pulak macam tak sesuai dengan background blog. Terpaksa tukar, kata nak nafas baru kan. Banyak juga header dah try buat. Lastly ini yang sesuai, harapnya lah (dah takde idea nak buat header). Kalau terrrajin buat lagi, tukar lagi. hahaha. stress aku. Sori korang yang masuk blog, kejap2 berubah blog aku nie. tskk.

So tadaaa...

baru macam girlish sikit...

Setakat ni, ini sahaja yang berjaya aku ubah. Nak jugak purple tu. kekeke.

Nak minta pendapat sahabat2 semua, ok tak rupa blog sekarang? ke serabut jugak. 

=)

Sanofi Lactacyd Phase 2 & RMK Autumn/Winter 2014 [CPUV]



Assalamualaikum...

Happy Sabtuday everyone ! Selamat berhujung minggu. 

Semalam check nuffnang Alhamdulillah dapat cpuv baru iaitu Sanofi Lactacyd & RMK Autumn/Winter 2014. Thank you nuffnang.


Kalau nak tahu Sanofi Lactacyd nie adalah satu produk untuk penjagaan intim wanita. Dorang tengah buat contest sekarang. Jom la ramai2 join, kita pun nak join jugak. Untung2 tercapai hasrat nak buka butik sendiri. T_T

Pernah dengar RMK Autumn? RMK  foundation yang boleh buat mula glowing, flawless gitu. Belum cuba, belum tahu. Rasai sendiri kehebatannya. 

zass


Doodle chef [1st customer]


Assalamualaikum...

Dulu ada jugak belajar buat doodle, tu pun macam lawak je aku tengok. hewhew. Pernah up entri kat blog pasal doodle2 yang aku lukis dulu tu. Orang lain lukis doodle kemahen cantik gila, kita nie pelan2 kayuh lagi. Tak pa la nakk. ehehehe.

Tetiba.........

Dapat order dari adik Syahida nak tempah doodle untuk perniagaan dia. Doodle yang ala2 chef tengah memegang botol Coklat rice oreo.

Belum cuba belum tahu.

Aku pun cuba la dan ini lah hasilnya....


Jeng jeng jeng

-----------


--------


------


--

-





ok tak?

Hasil permintaan dari customer. Alhamdulillah selesai.

Banyak lagi yang aku perlu berlajar.

Siapa yang berminat nak tempah doodle tak yah malu2, pm saja fb aku ya kat SINI.. haha

Dan kalau teringin nak makan Coklat Rice Oreo boleh la dapatkan dekat adik manis nie


Thank you...

Penantian satu penyiksaan



Assalamualaikum...

Tunggu dari 3 Sep minggu lepas. Tadi dah call pihak poslaju...

Harap esok dapat barang. Tak pernah lambat camni tau. T_T

Tengok date pun salah letak tau. Hari ni baru 9 Sep. Permainan apakah ini?

tskkkk

Please please...laju sikit. ehehe. Kita excited sebenarnya. HAHA.

Buku Kegemaran #day4 Cabaran 30 Hari



Assalamualaikum...


Haa ni lah dia buku kegemaran aku. Tapi ni ceritanya dulu2 la..Boleh tengok SINI. Tak dan nak hapdate sangat. tskkkk

La ni memang jarang sangat dah baca buku. Adoi. Novel bersusun tak baca lagi. omagad.

Sekarang cuba nak habiskan buku pemberian dari abah, 

1. Motivasi menjadi wanita paling bahagia

2. Buku hadis2

Selamat malam~

Sesuatu yang Menguatkan Aku #day3 | Cabaran 30 Hari


Assalamualaikum...


Hari ni masuk hari ketiga aku dalam Cabaran 30 Hari. Menceritakan sesuatu yang menguatkan aku.

Sesuatu yang menguatkan aku pada masa sekarang adalah cinta, kasih sayang & ketulusan hati seorang yang bergelar suami.

Sepanjang perkenalan sehingga ke alam perkahwinan, setiap dugaan dan cabaran hidup berjaya kami harungi bersama selain family tercinta. Alhamdulillah. Ya, dia lah penguat semangat aku di kala diri ini sangat lemah, sedih, & sakit. Insan yang sentiasa ada disisi tak kira waktu. Saling bantu membantu. In Shaa Allah

Dikala orang mencaci hina diri ini atau ada yang buat aku sedih. Dia lah yang memberi segala kata nasihat, menguatkan kembali semangat aku yang hilang. Allah.

Sejak awal diri ini menceburi perniagaan online. Dia lah penguat semangat aku sampai sekarang. Membantu dalam segala hal.

Sentiasa berdoa semoga rumahtangga kami sentiasa dalam lindunganMu dan kasih sayang antara kita sentiasa mekar.

Aku dan kamu, kamu dan aku. I love you forever =)

Terima kasih atas segalanya...

From,
Your lovely wife

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...