Chocolate rice


Assalamualaikum...

Dulu selalu tengok kat instagram, facebook orang duk upload / jual choc rice in jar selalunya. Terliur tak payah cakap la. Ingat lagi cakap dekat suami hari tu


aku : "eh abg, teringin la nak beli choc nie..tengok ramai orang jual nie, cam sedap je"
suami : "waa sedapnya tengok, boleh nanti beli la cer tengok cer tengok" haha

Sebulan kemudian aku dah lupa pun nak beli, pastu dah tak ingat and tak jumpa ig yang aku tengok hari tu. sedihh.

Pastu aku try google resepi, lah senangnya nak buat. Baik buat sendiri sebab nak rasa je. kekekeke..Then ajak la suami beli bahan-bahan nak buat. Nak cari bubble rice satu hal bukan calang-calang kedai ada jual. Selalunya ada jual dekat bakery. Kalau nak senang beli je rice krispies brand kellogg's tu tapi mahal sikit la.


Ni la hasilnya, buat banyak sikit bagi FIL rasa. Guna chocolate cadbury dairy milk (sedap sikit), kitkat dan m&m sebagai topping. wallahhhhh. Dapat pun makan. Layann je.


Harap korang bersabar, eh tutup mulut tuu..kikiki


11 comments:

Ar Eirza Japar said...

perghhh terliur seyyyy...gulppp!!!

Sha Purple said...

harap bersabar...hehehe

Rizziela said...

nak tau mcm mana buat blh..nampk sedapnya

Sha Purple said...

nanti kita share resepi yea...insyaAllah...hee. senang sangat nak buat =)

k!rara blinkblink said...

kak shaaa nak !! haritu dah try beli online sedap gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa>,< nak lg :(

Sha Purple said...

eh mahan...haha. kan sedap makan choc nie kan. pi la beli lagi. choi..beli byk2. haha. pastu kirim sini sikit. akk punya sudah liaw dah habis. maap.

fasha said...

waaa melting abes..
anyway salam perkenalan :-)
suke purple jugak.ye?hewhew

ain diyana said...

oh my... yummy~

Sha Purple said...

haha..sabo jela...
salam perkenalan jgk fasha...
yaa suka sangat purple. geng la kita yea...hehe =)

Hakakk Boncett said...

Kat mana boleh dpt bubble rice ni area jb ek

Hakakk Boncett said...

Susan Nak dpt bubble rice ni , kat mana ada jual ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...