Holiday at Penang..happy day with my lovely family ^_^

Location : Feri,Masjid Terapung,Batu Feringghi,Timesquare Penang
Date : 25 December 2010
Day : Saturday
 Participants : 7 members of my family

Assalamualaikum...

alkisah pada 25 dec 2010 ktwg satu family pergi bercuti..tapi xsemua..dua orang x ikut iaitu abg & adek boy aku..manyak rugi woo...mule2 plan nak g Perlis je last2 ngah siap2 tukar plan lak g Penang la..sbb aku dah lame x bercuti kat sana meyh..rindu plak..hehe..so abah kesayangan aku pown bersetuju ngan permintaan aku nie..yeay betapa gumbiranya hati aku melompat2 mcm katak daa..ting2..

ktwg naik feri untuk ke seberang..lama xnaik feri ma...ramai giler orang..alhamdulillah xlama sangat nak tunggu smpai turn ktwg naik feri tuh..^_^ (ktwg adek badek memang plan mao pakai long skirt..hee)

First tempat ktwg g Masjid terapung dulu..adek bongsu aku punya cadangan nk g masjid tuh sbb dia dah pernah pergi memandangkan ktwg pown sampai sana dalam waktu zohor..wahhh indahnya masjid tuh..teruja jugak dapat melawat & menunaikan solat dalam masjid tuh..sangat unik design masjid tuh..


Selepas selesai solat ktwg bergerak menuju ke destinasi utama iaitu Batu Feringghi(sampai sana mkn dulu sat isi perut)..kalau nak tau tuh la tempat fav aku..dulu g sana dengan member2 aku..pehh memang terbaek la..paling best dulu aku dapat main banana boat n naek boat free beb..ting2..rindu giler nak bercuti macam tuh lagi..kali nie xpat nak mandi manda sebab xde plan nk mandi..adek2 aku yang kecik tuh je siap bawak baju spare gitu..huh x aci..depa syok mandi & aku gumbira duk posing sakan..memamg hobi aku ngan adek aku..




peace olwez..haha..theme aku still purple meyh..love purple love me yaww..(ngah khusuk posing ade dua owang mat saleh lalu depan aku ngan adek aku..sengih2 kemain..ktwg sengih la balik..peh tuh die cakap pe tah..haha..lawak2..yang aku dengar dia cakap..waa so nice sambil sengih nampak gigi..haha)

Destina terakhir sebelum balik ktwg g Timesquare..aku ajak p sana memandangkan xpernah pegi lagi..macam best je tengok..satu hal plak nak cari ts tuh..haha..tanya orang pastuh pandai2 cari..yeay jumpe pown..mak aku cekap sikit bab2 jalan nie..hoyeahh..tabik la mak..muahhhx..kami ape lagi shopping sakan la kat sana..setiap orang ade je mende yang nak beli..hee..aku beli baju & kasut je..ting2..thanks abah sebab belanja ktwg semua..love u la..muahxx..hee..jap2 nak show aku bermanja ngan abah aku..hehe..


haa tudia...aumm..love dis pictha bebeh..oke..berbalik pada ts..hee..



walaupun dapat berjalan2 hanya selama sehari & hanya tempat yang dekat but aku tetap enjoy ngan family tersayang..mak aku xpat cuti sedey toi..huu..ni la aku rasa best sangat selama cuti sem nie..dapat pown berjalan2 ngan family..family 1st & i love my family so much..muahxx =)

p/s : kepada member2 yang tag aku ape semua so sorry aku xsempat nak usha lagi..hari2 cek sik kuar je ritu..hehe..namo mawah2 auww..chillex ^_^ smile olwez =)
p/ss : xsabar nak balik shah alam..rindu kat kekasih hati..ehem2..=)

sweet from,
 

14 comments:

sab said...

cntik purple. wee~

sha purple said...

thanks sab cyunk..wee~

DILA AMER said...

cantikkkkkkkkk!!

AiN5zOL said...

ermmmm
best nyer..:)
da lame rase nyer xtravel jauh2 ngan fmily...
rindu lak,,
huhuhu

sha purple said...

dila : thanks dear =)

sha purple said...

ain : weee...xpe nanti ain g la travel ngn family lau free...^_^

HaNa HoNeY said...

like ur skirt!
best gile dpt shopping en
^_^

sha purple said...

hana : thanks dear...yup best gile wok plus bila abh blanja..hehe

jinkamen said...

salam..
seronoknyee cuti

sha purple said...

wslm...
yeah sgt seronok..cuti dah berakhir..huu

E.d.Y said...

best tu g oliday

Intan Baizura Rosli said...

kamu di tag sha

http://intanbaizurarosli.blogspot.com/2011/01/salam-perkenalan-buat-blogger-baru.html

Intan Baizura Rosli said...

sha di tag disini.

http://intanbaizurarosli.blogspot.com/2011/01/salam-perkenalan-buat-blogger-baru.html

EB said...

Waaa.. bestnyer g bcute...
Da lama x p bcuti-cuti ni.. Huuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...