Bubur nasi gaya Mr Arrogant

Assalamualaikum....

Bila mood nak makan menggila. 
Perut pulak meronta2 mintak di isi sampai bergegar2.
Makanya dalam kepala hanya satu....

"nak makan bubur nasi...bubur nasi..bubur nasi"

sebabnya makan la apa pun kalau tak dak nasi tak sah aku nie. cepat pening. what the pity. memang faveret aku jugak bila lapar nak senang makan bubur nasi.  dulu ada jugak buat tapi jarang sangat. nak tunggu punya lama masak pun.

Makanya aku pun start masak bubur. sambil tu duk pikiaq camna cara paling cepat nak masak bubur nasi nie. memang dah meronta2 kelaparan. tak leh tunggu dah. google sat. ada yang cakap suruh lenyek2 nasi tu. aku try tapi hahhh macam susah ja. sebab air tak berapa nak kering dah lenyek2 memang la tak jadi. 

So aku terfikir eh pernah tengok Mr. Arrogant kisar nasi tu masak untuk zara masa sakit. tak salah aku macam tu la. boleh cuba nie. walaupun agak eyeeerkkkk. pedulikkkk. aku yang nak makan bukan orang lain. HAHA. Bila nasi dah lembut, aku pun kisar la pakai blender. tapi jangan sampai hancur semua. sikit2 ja. Lepas tu masuk balik dalam periuk tambah sikit air panas ikut suka nak cair ke pekat ke. ikut selera masing2. serius senang sangat.  tak yah tunggu lama2. Tak tau la kalau ada orang lain guna cara ni jugak kita boleh geng. hihi. 

Aku buat bubur plain ja dengan ikan bilis. Kalau nak sedap lagi goreng ikan bilis pastu letak kicap and cili padi sikit. dah siap. asyikkk.

Siap la bubur nasi gaya mr arrogant. tak pasal2.


lebih kurang macam nie. pic credit to rasa karangkraf.

Paling best bubur nasi pernah aku makan dekat sidewalk sek 7 shah alam. macam-macam ada dalam tu. bila demam ja selalu suruh suami bawak makan bubur kat situ. berpeluh makan. 

Nak resepi bubur nasi boleh ke SINI.


3 comments:

Huny eda said...

hahahhak..akak saya pun pernah bland nasi ne maw buat bubur...alahai

dEdEQ dE wIshEs said...

MCM SODAP JE MCM SODAP JE .. AKAK BUATKAN DEQ SATU . KIHKIH

Sha Purple said...

hunyeda : hahha yeke..boleh la geng ngan akak awk =)

Dedeq : haaa siap deq. meh amek meh..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...