Hijab Style - Felixia Yeap


Assalamualaikum...

Mula mengenali Felixia apabila dirinya sudah berhijrah dan berjinak-jinak memakai hijab and start to cover her aurah. Yes, canik dan sopan sangat. Bayangkan la bila amoi berhijab. Lagi terserlah keayuannya.

Proud of her. Really.

Tak nak cerita lebih-lebih tentang Felixia just nak cerita suka sangat hijab style yang selalu digayakan. I was like ahhhh cantiknya dia lilit shawl macam tu, kena cuba nie. kehkeh. Teringin! Simple but nice.

sukanya color nie. aduhh

So one day. Siap-siap nak keluar tetiba datang mood nak cuba lilit shawl style lain pulak Sudah! Mula-mula buat style lain tapi tak menjadi. Kali kedua cuba style lain and bila tengok eh lebih kurang style felixia. haha perasan habis. boleh la tapi tak berapa menjadi sebab aku buat style suka suki saja. bahaha. Mood sentiasa berubah. Kadang-kadang nak simple habis, kadang-kadang nak melawa walaupun.....haha. Gambar boleh tengok dekat instagram ya (@shapurple3)..segan pulak nak tempek kat sini. behee.

Hari ni baru jumpa tutorial hijab by felixia untuk butik Neng Geulis kat youtube. Apa lagi senang la nak cuba gaya ala-ala felixia lepas ni. ehehe. Kebanyakkan haruslah menggunakan inner neck okay. Ni salah satu tutorial.


Shawl pun cantik-cantik. Berkenan jugak tengok. ehhh! Boleh dapatkan shawl yang vavavommm nie dekat



5 comments:

Cik Itah@RRP said...

salam. cantik style tudung :)

Ismi Ana said...

Felixia yeap dah mmg cantik, pakai tudung warna lembut2. Lagi la nampak anggun. Huhu. Kak sha pun c0mel orangnye. ^_^

Maria Firdz said...

Salam Ziarah dari blog Mialiana (^_^)

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

Humairah Jimat said...

salam kenal..singgah dr segmen mialiana =)cantik la dia ni..suka tgok..
http://meyrahumeyrah.blogspot.com/

Siti Aisyah said...

Dtg blogwalking dan follow blog ini #1080 hee..
jemput singgah blogwalking di blog aisyah -> http://mydreamhigh123.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...