Buah Jentik2


Assalamualaikum...

Serius lama gila tak makan buah jentik2. Ada juga teringin tapi tak jumpa. Sekarang musim buah memang best. Tapi buah ni ada belah utara ja rasanya. 

Nak dijadikan cerita, ada la family aku post gambar buah jentik2 kat group whatsapp, aku pun teringin la. haha. Mak abah pun turun sini baru-baru nie. Makanya abah pun bersusah payah cari jugak buah nie kat sana. Sayang anak katakan. Kasih seorang bapa. Terima kasih abah. Terharu.


Rasa dia masam2 sikit. Ada yang manis tapi bila sampai kat biji masam. Suami pun first time tengok & makan buah jentik2 nie. ehehe.

Korang pernah makan? Orang Kedah haruslah pernah makan. 

4 comments:

Cik Asma BLuppy said...

buah pe tu? tak pernah dengar pon. hukhuk

Husein Rider said...

tak pernah tengok apa lagi merasanya.. harap cik sha purple blh pos kat kita sikit.. hehe

mimbar kata said...

happy blogging

MyCherita said...

Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #10 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...