Ikhtiar HAMIL dengan Minuman Sunnah 'MEDINA'



Assalamualaikum...

Lama sangat hold nak buat entri nie. Ramai tanya apa aku amalkan untuk hamil. Harap dengan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu kawan2 diluar sana yang sedang berusaha untuk hamil. InsyaAllah dengan izinNYA. Sharing is caring ;-))

Selama 1 tahun 9 bulan menantikan saat berita yang sangat gembira nie. Alhamdulillah syukur sangat bila diri ini disahkan hamil. Nikmat yang sangat bermakna untuk semua wanita. Macam2 usaha dilakukan selain doa dan tawakal.

ehhh ehh selfie la sikit..

Kalau korang perasan banyak kali jugak aku pernah review pasal minuman kesihatan berelemenkan sunnah Nutri ShineWhite MEDINA nie. Banyak sangat kelebihan dia tau. Kalau nak baca atau nak tau pasal Medina boleh tengok entri di bawah nie...

Sihat, Bertenaga dan Cantik dengan Nutri ShineWhite
Cabaran 3 bulan bersama Medina
Kotak Kedua Medina

Bulan 8 aku start minum medina. Hujung bulan 9 masuk kotak kedua medina tu pun baru masuk 4 sachet kalau tak silap. Pastu stop minum kejap sebab aku memang akan stop bila nak datang bulan takut2 lekat ke kan. ekeke. Hari2 konsisten tak skip minum, skip bila weekend je, biasa la tu kan.


Medina ni best sebab berasaskan sunnah antaranya ada delima, kurma, habatus sauda, kismis, buah tin, madu & buah aprikot. Senang 7 in 1 semua terdapat dalam tu.

Sepanjang consume medina nie Alhamdulillah memang sesuai sangat dengan badan. Lebih tenaga, kulit pun cantik terjaga, hormon pon jadi stabil. Kurangkan stress & migraine jugak. Sebelum ni memang stress jugak fikir dengan orang asyik tanya bila nak preggy. Omaiii sapa tak stress kan mampu senyum aje la dalam hati sedihhh jugak. Jadi stress dapat dikawal dengan baik dan memang nekad kena relaks and cool bebeh...Sedikit sebanyak memang dapat membantu aku dalam usaha kawal emosi nie. InsyaAllah. Bila tak stress hati pun sentiasa happy. Bila terlalu fikir hormon akan tak stabil.  Bila hormon tak stabil tu yang payah sikit. Tapi apa pun semua dengan izinNYA. Kalau dah memang betul rezeki kita buat macam mana pon tetap akan jadi milik kita.

Tepat 10/10/14 check upt positif. Alhamdulillah memang unexpected akan preggy bulan tu. Redha and tawakal masa tu. Tup tup lekat. Siap plan nak pi honeymoon lagi. ewahh kau. haha. Medina antara salah satu usaha yang aku amalkan untuk hamil. Terima kasih sangat2 dekat adik Atiqah yang memperkenalkan aku dengan produk medina nie. Thank you so much adik ;-)


Siapa yang berminat nak dapatkan Medina boleh rujuk info di bawah :


Instagram : Medina Essential / @medinaessential




5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, tahniah dan semoga segalanya dipermudahkan oleh Allah SWT, jaga diri baik-baik yer...

Sha Purple said...

Alhamdulillah terima kasih Farah Waheda...Amin2...ok dear insyaAllah =)

Azney Shamsuddin said...

alhamdulillah nanti nak try jugak. kot-kot membantu hehe

Sya Nadia said...

Wah..Tahniah dah preggy..:)

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

taniah jaga kesihatan baik-baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...