TIPS wajah suci lagi bersih

Assalamualaikum...

Hari nie terasa nak kasi TIPS sikit kat readers & blogger yang setia dengan blog pepel nie..
TIPS yang aku nak share adalah TIPS untuk wajah lebih suci lagi bersih..
(muka aku xde la bersih mana..tapi dah mula nak jaga muka..hehe)
mengikut kajian dan pengalaman aku la selama nie...
tersangat lah simple..korang semua mesti tau punya camna..
ok tipsnya adalah seperti berikut :

1) Cuci muka dengan pencuci muka 
- cuci dua kali sehari,balik je rest dalam seminit dua terus bersihkan muka dengan makeup remover and then cuci la muka dengan pencuci..tujuannya adalah untuk membuang segala kotoran dan segala makeup kat muka tuh..jangan biarkan wajah anda terlalu lama baru nak bersihkan..x elok..bagi aku kalau biarkan memang komfem2 naik jerawat esok tuh..nak jaga muka kena rajin sikit oke girls..

2) Jangan selalu pegang muka dengan kuku
- haa ni lagi satu aku pernah baca memang x elok pegang muka dengan kuku nie..kalau jari boleh gagah and make sure jari anda bersih sebelum nak pegang,kalau rajin guna je tisu yang bersih..

3) Guna produk muka yang sesuai
- jangan salah pilih produk dan jangan terlalu kerap tukar produk muka..sangat x elok untuk muka anda.

4) Selalu bersihkan muka dengan air suam atau air biasa
- bagi yang jenis muka berminyak macam aku rajin2 la cuci muka dengan air suam ataupun air biasa pown xpe kalau rasa muka dah berminyak..(situasi kat rumah)..bagi aku kalau rasa muka berminyak terus lari ke sinki atau toilet cuci muka dengan air..rimas gila muka minyak2..tapi sekarang dah kurang berminyak..nak tau rahsia???ehem2..tunggu next entry..=)

*setakat ini saja TIPS yang ada dari sha purple..kalau nak tambah silakan..kalau ada mana yang salah sila betulkan*

Sweet from,

12 comments:

Ku Azhar said...

kalau xpegang muka dgn jari..cmne nk pegang..huhu....ske yg no 1! :D

Sha Purple said...

betoi jgk kan..lupa plak..adeh..just make sure jari bersih..TQ

Cik Dolly said...

bnyk bg tips ye yunk...
kasik la info yg menarik lagi..
untuk wanita..heheh



CiK DoLlY dAh fOlLoW Ur blOg
PlEasE fOlLoW My bLoG aT: http://cikdolly90.blogspot.com/

Sha Purple said...

sikit2 je yunk...saje nak share ngn kwn2 semua..owrite insya'lah bebeh =)

oke thanks tau si comel..^^

Cik Dolly said...

yeeepppp....ouh sha..cik dolly baru on utk follow..ehhehe..cwy yepp...

ouhhh cik dolly menantikan tips lg yupz ^____________^

Sha Purple said...

patut xleh nk follow...hee..oke sha terjah skrg...

oke tunggu yea cik dolly..=)

Ijah Normateen said...

Tips ke2 tu yg ijah paling xmampu.
lagi² part Jerawat berwarna PINK di dagu @ dahi,huh!
mmg puas lar dapat mengupas & mencungkil pkai kuku :D

Sha Purple said...

ish2..x elok mcm tuh ijah syg oii..berparut nti..elak picit jerawat tuh..berparut woaa

sarah hanafiah said...

sesuai utk kulit acane nih hehe

Sha Purple said...

semua jenis kulit la dear...kena jaga salu camnie...hehe

farah said...

sha sangat cantek :)

Sha Purple said...

tq..alhamdulillah..biasa2 jela dear =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...