Tutorial hilangkan link gambar pada posting blog.

Assalamualaikum...

Hari ini mood aku rajin untuk share dengan korang macam mana nak hilangkan link gambar dekat posting blog. Caranya tersangat lah simple mudah dan senang. HAHA. Mungkin ada yang dah tahu, aku hanya ingin berkongsi kepada sesiapa yang belom tahu memandangkan ramai adik2 selalu bertanyakan itu ini tentang blog. Jom cikgu nak ajar.

1. Buka new post. Taip entry anda.

2. Masukkan gambar.

 Contohnya macam nie...

3. Kemudian Klik pada gambar dan terus klik pada Link seperti dalam bulatan di bawah.


4. Selesai.

Simple kan. Cuba post and try klik kat gambar x jadi apa2 kan. Good kalau berjaya.

Sekian tutorial dari cikgu sha untuk kali ini. 

Kalau salah tolong tunjukkan. 

>.<
Sweet From,


3 comments:

Anonymous said...

Very useful blog. Keep up the good work.

Sha Purple said...

Thank You >.<

Azriff91 said...

tu je,,,hahaha ingat kan susah pe,,haha time kasih share the info/tuto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...